Wij geven 7 dagen vaasgarantie

Snel, snel in het water!
Wanneer je met de verse bos bloemen bent thuis gekomen of wanneer het boeket net is bezorgd. Is het belangrijk dat ze zo snel mogelijk in een vaas worden gezet.

Hakken, knippen of snijden?
Verzorg je boeket met liefde. Ga niet hakken of knippen aan de stelen, maar snijd ze schuin af. Dit zorgt ervoor dat de bloemen voldoende water op kunnen nemen. Wanneer je gaat hakken of snijden splijt de stengel en gebeurt het tegenovergestelde. Je bloemen drogen uit. Doe dit ook als de bloemist ze al schuin heeft afgesneden, omdat je soms nog even een boodschapje moet doen of iemand tegen komt. Na al het geklets en gesjouw zijn de snede weer uitgedroogd en nemen de bloemen weer minder water op. Tip: snijd om de 3 tot 4 dagen weer een stukje van de steel af en ververs het water. Zo blijft het boeket net wat langer staan! Tip: Gaan de rozen na een paar dagen al ‘hangen’? Dan krijgen ze te weinig water. Snijd de steel opnieuw schuin af en ververs het water, zodat ze voldoende water kunnen opnemen.

Een passende en schone vaas
Met een schone vaas voorkom je dat er meteen bacteriën bij de bloemen komen. Ook vinden jou bloemen het fijn om genoeg ruimte te hebben. Verwijder al het blad dat onder water komt te staan. Dit doe je omdat de bladeren anders kunnen gaan rotten. Ook kunnen bloemen niet goed tegen de bacteriën die dan in het water komen. Prop de stelen dus niet op elkaar, maar zorg dat er voldoende ruimte is.

Voeg snijbloemenvoeding toe
Het beste is om het bloemen met lauw kraanwater en de juiste hoeveelheid snijbloemenvoeding te zetten. Er zit altijd een zakje bij de bloemen. Kijk op de verpakking wat de juiste verhouding is. Nu is het tijd om te genieten van het prachtige bloemen.

Zoek een goed plekje uit
Je wilt natuurlijk dat de bloemen zo lang mogelijk blijven staan. Hoe doe je dit? Zorg er voor dat je de volgende locaties vermijd. De bloemen worden er namelijk niet beter op als je hun op de tocht of bij de verwarming plaats. Hierdoor verdampen ze meer dan dat ze opnemen. Ook naast de fruitschaal is niet de favoriete locatie voor de bloem. Dit omdat fruit ethyleengas produceert. Wat ervoor zorgt dat de bloemen snel ouder worden.